Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

tip sana sini

Ini 4 Trik Pengambilan Foto Yang Anda Boleh Buat Dengan Phone Kamera!

Tak perlu jadi jurugambar pro pun boleh!

ini 4 trik pengambilan foto yang anda boleh buat dengan phone kamera!

Hari Raya Aidilfitri cuma setahun sekali saja, dan masa inilah anda nak berkumpul dan bergembira dengan sanak saudara dan lepak-lepak sambil bergurau senda dan membawang.

Bila dah kumpul ramai-ramai ni, mesti pelbagai benda kelakar dan pelik yang akan dibuat kan. Haa, bila anda tengah bergambar OOTD beramai-ramai tu, apa kata cuba 4 trik pengambilan photo yang anda boleh buat dengan phone kamera:

#1 Nak nampak lebih tinggi? Guna Ultra Wide Angle

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sirichok khunchantarujikorn (@20walker) on

Pendek sangat sampai tak nampak dalam gambar? Guna Ultra Wide Angle untuk kelihatan lebih tinggi bak model! Ia boleh buat kaki anda nampak panjang juga. Bukan itu saja, nak ambil gambar beramai-ramai pun boleh, dan takkan ada orang yang kena cropped atau tak kelihatan dalam gambar. Kalau nak guna lensa ni, pergi Camera > Photo > 1x > Wide dan ambillah gambar dari sudut rendah!

#2 Muka nampak terlalu lebar dalam gambar? Guna AI Selfie Beautification

ini 4 trik pengambilan foto yang anda boleh buat dengan phone kamera!

Tak suka berselfie sebab muka nampak terlalu lebar? Anda boleh guna AI Selfie Beautification yang boleh cantikkan gambar anda berdasarkan kepada bentuk dan jenis muka. Kalau nak guna mod ni, buka je Camera > Photo dan boleh adjustkan level of beauty yang anda ingini. Sebenarnya senang je nak ambik selfie yang cantik, pakailah front camera yang high resolution seperti 25MP Perfect angle selfie dalam nova 4 atau 32MP AI Selfie camera kat Nova 4e ini. 

#3 Nak OOTD yang sempurna? Guna phone yang mempunyai 3 lensa untuk gambar yang paling best

Nova 4 mempunyai 3 lensa untuk pengambilan photo yang berbeza iaitu 24MP wide angle lens, 8MP ultra wide angle lens, dan 2MP bokeh lens. Dengan 3 lensa ni, anda boleh mengambil gambar yang berkualiti tinggi untuk situasi yang berlainan sama ada untuk portrait OOTD teman lelaki/perempuan dengan bokeh ataupun dengan sekumpulan kawan atau keluarga.

ini 4 trik pengambilan foto yang anda boleh buat dengan phone kamera!

#4 Nak nampak lagi comel? Guna Qmoji

ini 4 trik pengambilan foto yang anda boleh buat dengan phone kamera!

Buat diri anda kelihatan lagi comel dan kelakar dengan Qmoji, yang lebih kurang macam emoji tapi 3D dan boleh bergerak-gerak! Kalau nak guna Qmoji ni, pergi Camera > AR lens > 3D Qmoji. Selain itu, siri nova 4 juga ada AR lens yang menarik:

ini 4 trik pengambilan foto yang anda boleh buat dengan phone kamera!

Semua fungsi-fungsi ni ada dalam phone Huawei nova. Harga bagi Huawei nova 4 ialah RM1,899 manakala 4e pula ialah RM1,199. Anda boleh beli phone ni di semua cawangan kedai Huawei dan juga di syarikat telko. Oh ya, apa yang istimewa sangat dengan siri nova ni?

Selain warna dia yang sangat menyerlah, phone ni juga ada video ringtone, night mode selfie, dan banyak lagi! Baca artikel mengenai Huawei nova 4e ni kalau nak tahu lagi lanjut tentang fungsi-fungsi yang ada!

ini 4 trik pengambilan foto yang anda boleh buat dengan phone kamera!

Kredit: Huawei

Kalau berminat, anda boleh beli phone nova di mana-mana cawangan kedai Huawei yang rasmi ataupun kedai Huawei dalam talian. Kalau anda beli nova di kedai Huawei, anda boleh dapatkan HUAWEI Band 3 yang bernilai RM239 dengan percuma!

Selain itu, dari 3 Mei hingga 6 Jun, pelanggan yang membeli siri nova 4 dapat menyertai kempen Ramadan dan mempunyai peluang untuk memenangi sebuah HUAWEI MediaPad M3 yang bernilai RM989! Untuk info lanjut, klik https://huawei-raya.com/. Jadi, jangan lepaskan peluang ni!

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.