Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Omnomnom

Basque Burnt Cheesecake Yang Gebu Dan Lazat Gunakan 6 Bahan Saja!

Serious senang nak buat!
26 Feb 2021, 07:00 AM

Hah, sekarang ni memang tengah trending buat cheesecake bakar tu, nak kata leceh buat kek keju bakar ni tak pun. Sebab apa memang mudah sangat-sangat nak masak Basque Burnt Cheesecake ni, kalau tak percaya jom tengok macam mana nak masak kek ni di bawah!

basque burnt cheesecake yang gebu dan lazat gunakan 6 bahan saja!

Bahan-bahan

225 gram cream cheese

70 gram gula castor

1 biji telur kuning

2 biji telur

1 sudu makan tepung kek

Esen vanila

115 gram whipping cream

Cara membuatnya

basque burnt cheesecake yang gebu dan lazat gunakan 6 bahan saja!

  1. Mula-mula masukkan cream cheese ke dalam mangkuk, kemudian gaul sebati.
  2. Selepas itu masukkan gula castor, gaul sehingga sebati.
  3. Kemudian masukkan pula satu biji kuning telur dan gaul sehingga sebati, selepas itu masukkan sebiji telur dan gaul rata.
  4. Selepas itu masukkan lagi sebiji telur ke dalam adunan dan gaul rata.
  5. Selesai, masukkan pula esen vanila dan whipping cream ke dalam adunan dan gaul semua bahan-bahan sehingga sebati.
  6. Terakhir masukkan tepung kek dan pastikan adunan digaul sehingga sebati.
  7. Setelah bahan-bahan diadun sebati, masukkan adunan ke dalam loyang bulat bersaiz 6 inci.
  8. Bakar adunan pada suhu 200 darjah selsius selama 50 minit.
  9. Basque Burnt Cheesecake siap, dan sedia untuk dihidangkan!

Selamat mencuba!

Sumber: WANISTA

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.