Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Omnomnom

Sesuai Untuk Moreh Nanti, Kopi Ais Paling Kaw!

Pergh tengok warna pun dah tahu sedap!
29 Apr 2021, 12:00 PM

Siapa yang coffee lover tu, mesti geram kan tak dapat nak enjoy minum kopi masa bulan puasa ni. Jadi, apa kata buat kopi paling kaw untuk berbuka nanti, kalau bukan untuk berbuka untuk moreh pun boleh! Pekat, manis dan rasa lemak yang cukup, memang rasa dahaga akan hilang. Sekali minum confim akan nak lagi!

sesuai untuk moreh nanti, kopi ais paling kaw!

Kalau nak bancuh kopi ais kaw yang macam ini, ada sukatan dan bancuhannya tersendiri. Hasilnya tak akan mengecewakan, mungkin tak dapat minum kat kafe!

Bahan-bahan
2 sudu besar serbuk kopi premium (pilih roasted sederhana)
1 cawan susu cair
½ tin susu pekat manis
½ cawan air
Ketulan ais

Cara- cara nak bancuh
1. Reneh ½ cawan air biar mendidih.Tutup api. Masukkan 2 sudu besar serbuk kopi pilihan. Biarkan 3 - 4 minit. Tapis tuang masuk dalam jug. 
2. Isi 1 cawan susu cair dan ½ tin susu pekat manis. Kacau dan tambahkan ais. Tak perlu tambah air.

sekali minum memang akan nak lagi! cara buat kopi ais paling kaw! 
3. Biarkan air ais turun. Simpan dalam freezer. Ini sukatan untuk 1.6 liter.

sekali minum memang akan nak lagi! cara buat kopi ais paling kaw!
4. Dan ini hasilnya!

sekali minum memang akan nak lagi! cara buat kopi ais paling kaw!

Selamat mencuba ya!

Sumber: Vanilla Kismis

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.