Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

TFC sedia sebarang kemungkinan

Jun 24, 2020


TFC sedia sebarang kemungkinan

Foto - Berita Harian

Ketua jurulatih Terengganu FC, Nafuzi Zain mengakui pemainnya sukar mencapai tahap kecergasan terbaik jika Liga Super 2020 disambung pada Ogos berbanding September seperti dijadualkan sebelum ini.

Namun, Nafuzi yang juga bekas penyerang skuad Penyu berkata, ia bukan alasan untuk pasukannya tidak menyajikan aksi terbaik pada baki lapan perlawanan yang dijadualkan berlangsung kelak.

Katanya, sebagai pasukan profesional, TFC sentiasa memastikan skuadnya bersiap sedia menghadapi sebarang kemungkinan dan akur terhadap apa-apa jua keputusan yang ditetapkan Liga Bola Sepak Malaysia.

-----

Shahrel Fikri yakin kemampuan diri

Foto - Goal

Penyerang Perak, Muhammad Shahrel Fikri Md Fauzi percaya beliau berupaya meledak lebih banyak gol apabila saingan Liga Super bersambung semula pada September ini.

Pemain berusia 25 tahun itu antara penjaring terbanyak Liga Super selepas menjaringkan tiga gol dalam empat aksi pertama kempen Liga-M sebelum saingan ditangguhkan susulan pandemik COVID-19.

Malah, dia optimis dengan bantuan dan komitmen tinggi dimiliki rakan sepasukan mampu menjadi faktor mendorong beliau terus mencetak gol sekali gus memecahkan dominasi penyerang import.

-----

Pasukan Liga-M dinasihat patuh SOP latihan

Foto - Malaysian Football League

Semua pasukan dan kelab Liga Malaysia dinasihat agar tidak melanggar SOP sepanjang latihan tanpa sentuhan bagi mengelak impak buruk terhadap Liga-M.

Ini kerana MFL tidak menolak kemungkinan wakil agensi kerajaan seperti Majlis Keselamatan Negara atau Kementerian Kesihatan membuat pemeriksaan mengejut bagi melihat pematuhan SOP.

Namun menurut BH Online, MFL memuji komitmen dalam pematuhan SOP yang ditunjukkan semua pasukan yang sudah memulakan latihan sejak 15 Jun lalu.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50