Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

Pelumba TSC mohon dihargai

Jun 04, 2020


Pelumba TSC mohon dihargai

Foto - FMT

Raja Bukit Le Tour de Langkawi 2020, Muhammad Nur Aiman Mohd Zariff tampil luahkan rasa terkilan dan sedih kerana masih belum menerima ganjaran atau insentif daripada kerajaan negeri ataupun Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia.

Plumba Team Sapura Cycling itu beritahu Berita Harian, luahannya bukan untuk menagih simpati, tapi mengharapkan pengorbanannya mengharumkan nama negeri dan negara turut dihargai sama seperti pelumba Terengganu terdahulu seperti Anuar Manan dan Mohd Azizulhasni Awang.

Aiman pada Februari lalu muncul pelumba kebangsaan pertama bergelar raja bukit di pentas LTdL selepas negara menanti sejak 24 tahun lalu bermula edisi sulung pada 1996.

-----

KLFA sedia belanja lebih demi keselamatan

Foto - Harian Metro

Persatuan Bolasepak Kuala Lumpur sedia maklum akan ada peningkatan perbelanjaan bagi memastikan keselamatan ditahap tertinggi apabila saingan liga disambung semula nanti.

Ini termasuklah perbelanjaan pengangkutan, penginapan dan pemeriksaan kesihatan untuk setiap pemain dan pegawai perlawanan bagi memastikan tiada penularan pandemik Covid-19.

Pihaknya akui perkara itu tidak dapat dielakkan dan ia adalah norma baru dalam aktiviti bola sepak di negara ini dan semua pihak harus menerima inisiatif berkenaan dengan terbuka.

-----

Dorna optimis GP Malaysia ikut jadual

Foto - Michelin Motorsport

Pemegang hak eksklusif MotoGP Dorna Sports optimis dapat menganjurkan perlumbaan di luar benua Eropah pada hujung musim ini, biarpun berdepan penularan Covid-19.

Setakat ini empat perlumbaan di luar Eropah berlangsung mengikut jadual iaitu GP Thailand, GP Malaysia, GP Amerika dan GP Argentina namun perlu mendapatkan kelulusan daripada kerajaan negara terlibat.

Pihaknya akan bertemu dengan menteri sukan setiap negara penganjur MotoGP untuk membincangkan sebarang idea bagi menambah baik SOP setiap perlumbaan.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50