Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

Luqman Hakim teruja kehadiran rakan baru

Oct 01, 2019


Luqman Hakim teruja kehadiran rakan baru

Foto - Fox Sports

Penyerang skuad bawah 18 tahun negara, Luqman Hakim Shamsuddin teruja dengan kehadiran sembilan muka baharu menjalani latihan pusat pasukan itu bermula Sabtu lalu.

Menurutnya, kehadiran pemain terbabit beri lebih pilihan buat ketua jurulatih, Brad Maloney untuk persiapan hadapi pusingan Kelayakan Kejuaraan B-19 AFC 2020 di Kemboja dari 31 Oktober hingga 11 November depan.

Katanya, pemain terbabit daripada pasukan negeri yang beraksi dalam Piala Malaysia dan Piala Belia itu memiliki kelebihan tersendiri yang boleh memperkuatkan pasukan B-18.

-----

Nafuzi Zain serah kepada PBSNT

Foto - Berita Harian

Pemangku jurulatih Terengganu FC , Nafuzi Zain serah kepada pengurusan tertinggi Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu untuk menentukan masa depannya bersama pasukan itu, musim depan.

Nafuzi berkata, setakat ini tiada perbincangan mengenai jawatan itu dibuat selepas misi TFC untuk memburu kejuaraan Piala Malaysia di sekat Johor Darul Ta'zim pada peringkat suku akhir Sabtu lepas.

Lagipun katanya, dia sibuk dengan persiapan untuk ke Jepun bagi mendapatkan lesen kejurulatihan Pro A Konfederasi Bola Sepak Asia bagi memenuhi syarat wajib sebagai jurulatih yang ditetapkan Liga Bola Sepak Malaysia.

-----

Melaka United sedia kekalkan Zainal Abidin Hassan

Foto - Melaka United Football Association

Persatuan Bola Sepak Melaka United tidak mempunyai masalah untuk kekalkan Zainal Abidin Hassan sebagai ketua jurulatih skuad itu, musim depan.  

Ini kerana bekas pemain kebangsaan itu telah melakukan yang terbaik dalam usaha membawa pasukan berkenaan ke tangga keenam Liga Super pada musim ini berbanding kedudukan ketujuh pada musim lepas.

Presiden MUSA, Adly Zahari berkata, walaupun ia tidak menepati sasaran lima terbaik, pihaknya anggap ia satu pencapaian terbaik yang telah beliau lakukan untuk pasukan selain melaksanakan tugas dengan baik.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50