Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

Luqman Hakim sah ke Belgium

Jul 04, 2020


Luqman Hakim sah ke Belgium

Foto - Fox Sports

Luqman Hakim Shamsudin sah bakal berkelana ke Eropah selepas mendapat lampu hijau daripada Persatuan Bola Sepak Selangor untuk sertai kelab Belgium, KV Kortrijk.
 
Menurut kenyataan yang dikeluarkan FAS, penyerang skuad bawah 19 kebangsaan itu akan berlepas ke Belgium sebaik proses dokumentasi diproses dan diluluskan.

Untuk rekod, pemain yang lahir daripada Program Pembangunan Bola Sepak Kebangsaan itu dinobatkan sebagai salah satu bakat terbesar negara oleh Goal Malaysia dalam senarai NxGn 2020.

-----

FAM sokong penganjuran bola sepak sosial secara terkawal

Foto - Stadium Astro

Persatuan Bola Sepak Malaysia menyokong penuh permohonan pengusaha padang bola sepak komersial dan penganjur liga sosial supaya aktiviti bola sepak secara terkawal dibenar beroperasi semula oleh MKN dalam tempoh terdekat.

Menurut FAM, sesi libat urus antara wakil KBS bersama pemain dan penggiat industri bola sepak dan futsal di semalam memberi gambaran jelas mengenai situasi semasa yang dialami golongan terbabit.

Sebelum ini, semua aktiviti bola sepak termasuk saingan liga tempatan terpaksa dihentikan susulan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak 18 Mac lalu bagi membendung penularan COVID-19.

-----

SuperKIP terkandas di KLIA

Foto - Petronas Sprinta Racing

Pelumba Moto3 negara, Khairul Idham Pawi mungkin terlepas perlumbaan GP Sepanyol, 19 Julai ini apabila tidak dibenarkan berlepas mengikut jadual.

SuperKIP terkandas di KLIA, semalam berikutan peraturan baru ditetapkan Kesatuan Eropah yang hanya membenarkan 15 buah negara memasuki negara di bawahnya.

Ketua pasukan Petronas Yamaha SRT, Datuk Razlan Razali berkata, pihaknya kini meminta bantuan Dorna Sports untuk dapatkab kebenaran kepada semua pelumba Malaysia yang beraksi dalam MotoGP memasuki negara terbabit.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50