Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

Liga-M kembali!

Jul 17, 2020


Liga-M kembali!

Foto - Vocket FC

Selepas tertangguh sejak Mac lalu akibat penularan wabak COVID-19, Liga Malaysia akan disambung semula pada 26 Ogos ini bermula dengan beberapa aksi tertunda pada 22 Ogos.

Menurut MFL, perlawanan tertunda itu melibatkan aksi Liga Super membabitkan perlawanan antara PJ City FC menentang Terengganu FC serta aksi Liga Premier antara UKM FC dengan Kelantan.

Pihaknya percaya tarikh baru saingan Liga-M itu adalah terbaik buat kesemua pasukan selepas sesi latihan Fasa Dua dibenarkan kerajaan bermula 15 Julai lepas.

-----

Cub Prix Malaysia jadi penanda aras

Foto - Bikes Republic

Kejuaraan Cub Prix Malaysia Petronas 2020 di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) yang bermula hari ini boleh disifatkan sebagai penanda aras dalam penganjuran pertandingan sukan lain selepas ini.

Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal berkata, semua SOP yang digariskan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dipatuhi sepenuhnya oleh semua pihak, termasuk petugas SIC dan pasukan bertanding.

Pusingan pertama Kejuaraan Cub Prix 2020 jadi pertandingan pertama diadakan selepas kerajaan membenarkan penganjuran pertandingan dan kejohanan perseorangan secara domestik tanpa melibatkan penonton bermula 15 Julai.

-----

Pemain THT bantu perkasa skuad hoki SUKMA Terengganu

Foto - Berita Harian

Skuad hoki lelaki dan wanita SUKMA Terengganu dapat sentuhan lima pemain Terengganu Hockey Team bagi memperkasakan lagi corak permainan pasukan itu.

Ini termasuklah dua bekas pemain kebangsaan iaitu penyerang, Faizal Saari dan penjaga gol, Hafizuddin Othman selain tiga pemain muda, Mohamad Shazwi Rani, Muhammad Fikri Ardillah Saifullah dan Wan Mohd Azlan Wan Rohaimi.

Exco Belia dan Sukan negeri,  Wan Sukairi Wan Abdullah berkata, sasaran Terengganu dalam SUKMA Johor yang dijadualkan bakal berlangsung pada Mac tahun depan sekurang-kurangnya satu kilauan pingat emas.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50