Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

KBS puji tahap kepatuhan SIC

Jul 03, 2020


KBS puji tahap kepatuhan SIC

Foto - Harian Metro

Kementerian Belia dan Sukan yakin Litar Antarabangsa Sepang (SIC) telah bersedia untuk menganjurkan sebarang aktiviti sukan permotoran dengan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

KBS melihat SIC telah melakukan persiapan cukup teliti dan terperinci mengikut tatacara pematuhan ditetapkan pihaknya, Kementerian Kesihatan dan Majlis Keselamatan Negara.

Fokus utama kini tertumpu kepada penganjuran sukan permotoran di peringkat domestik sebelum memuktamadkan status penganjuran antarabangsa termasuk kejuaraan MotoGP Malaysia, November depan.

-----

Atlet olahraga diyakini patuhi SOP

Foto - Stadium Astro

Ketua jurulatih olahraga negara, Manshahar Abd Jalil percaya atlet akan mengikuti semua garis panduan serta SOP yang ditetapkan apabila kembali jalani latihan di trek dan balapan.

Katanya kepada BH Sukan, untuk peringkat awal, latihan kembali kepada asas dengan membuat persediaan daripada aspek fizikal terlebih dahulu selain melakukan ujian kecergasan.

Majlis Sukan Negara mendapat lampu hijau daripada Kementerian Belia dan Sukan untuk memulakan semula latihan harian sepenuh masa bagi atlet program Road to Tokyo, Podium dan pelapis kebangsaan secara berperingkat bermula Ahad ini.

-----

Laluan berliku Goh Soon Huat/Shevon Lai

Foto - Bernama

Beregu campuran negara, Goh Soon Huat-Shevon Lai berdepan laluan berliku dalam misi melayakkan diri ke temasya Olimpik Tokyo 2020, tahun depan.

Ini kerana mereka ketinggalan jauh dari segi kutipan mata dengan pasangan Indonesia yang berada di tangga kelapan iaitu slot terakhir untuk layak.

Peluang bagaimanapun tetap ada untuk pasangan itu namun mereka perlu sekurang-kurang meraih dua gelaran juara daripada baki enam kejohanan kelayakan nanti.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50