Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

KAFA kerja keras kumpul dana

Jun 02, 2020


KAFA kerja keras kumpul dana

Foto - Persatuan Bola Sepak Kelantan

Pelbagai usaha telah dan sedang dilakukan oleh barisan kepimpinan Persatuan Bola Sepak Kelantan bagi mendapatkan sumber kewangan bagi menampung tabung persatuan yang kritikal.

KAFA juga telah mengadakan pertemuan dengan pucuk kepimpinan tertinggi kerajaan negeri bagi mendapatkan bantuan kewangan selain membincangkan soal bantuan-bantuan lain yang boleh disalurkan kerajaan negeri.

Sehingga ini pihaknya telah berjaya mengumpul 15 ribu ringgit hasil sumbangan penyokong dan orang ramai secara dalam talian menerusi tabung  ‘Selamatkan Bola Sepak Kelantan’.

-----

ISN sokong langkah FAM batal tiga kejohanan

Foto - Institut Sukan Negara

Keputusan FAM membatalkan tiga kejohanan kelolaannya boleh dilihat dengan tujuan melindungi kesihatan umum, selain mengelakkan pemain remaja dan belia terdedah dengan ancaman pandemik Covid-19.

Menurut Institur Sukan Negara, semua pihak seharusnya melihat pembatalan saingan Piala Belia, Piala Presiden dan Liga Premier Futsal Malaysia itu dari sudut kepentingan kesihatan umum.

Katanya, walaupun golongan belia dan remaja dilihat berisiko rendah mengalami gejala Covid-19, mereka mungkin boleh jadi pembawa jangkitan kepada ahli keluarga yang lebih berusia.

-----

Pusat Equestrian Pahang kekurangan bekalan habuk kayu

Foto - Pahang Equestrian Centre, Tanjung Lumpur

Pusat Equestrian Pahang Tanjung Lumpur berkata, pihaknya kini berhadapan kekurangan bekalan habuk kayu untuk kegunaan sebagai bahan pengalas dalam kandang kuda.

Ketiadaan habuk kayu menyebabkan kuda mengalami luka pada bahagian badan ketika berbaring serta kakinya juga cedera berikutan banyak masanya berada dalam kandang atau kurungan yang berlantaikan simen.

Katanya kepada Harian Metro, setiap bulan pihak menggunakan 10 tan habuk kayu dengan kos RM4,000 untuk kegunaan 20 ekor kuda di mana setiap empat hingga tujuh hari habuk kayu perlu dibuang dan diganti dengan yang baru.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50