Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

Human Voyage janji bayar hutang

Jun 16, 2020


Human Voyage janji bayar hutang

Foto - Perak Today

Penganjur kejohanan berbasikal Le Tour de Langkawi 2020, Human Voyage (M) Sdn Bhd beri jaminan akan menjelaskan wang hadiah kejohanan itu selewat-lewatnya 11 Julai ini.

Persatuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia berkata, jaminan itu disampaikan oleh wakil syarikat tersebut pada pertemuan dengan Menteri Belia dan Sukan di Putrajaya minggu lalu.

Jika penganjur gagal menjelaskan bayaran berkenaan, hak penganjuran yang diberikan oleh Kementerian Belia dan Sukan kepada mereka sehingga tahun depan mungkin boleh ditarik balik.

-----

Skuad Jang pasukan pertama dibenar berlatih

Foto - Harian Metro

Negeri Sembilan akan menjadi pasukan Liga Malaysia pertama akan memulakan latihan selepas kancah bola sepak tempatan ditangguhkan sejak pertengahan Mac lalu.

Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) berkata, kebenaran itu diberikan selepas Persatuan Bolasepak Negeri Sembilan mengemukakan dokumen lengkap membabitkan empat perkara utama berkaitan pematuhan prosedur operasi standard (SOP), semalam.

Malah menurut MFL lagi, Negeri Sembilan juga menjadi satu-satunya pasukan yang sudah mengemukakan dokumen itu kepada MFL untuk memulakan latihan.

-----

Skuad olahraga belum dapat lampu hijau

Foto - Stadium Astro

Skuad olahraga kebangsaan dijangka perlu menunggu sehingga Julai untuk memulakan latihan penuh walaupun kerajaan sudah benarkan kebanyakan aktiviti sukan dan rekreasi bermula hari ini.

Ini kerana, buat masa ini, Majlis Sukan Negara (MSN) hanya menumpukan dan mengutamakan keselamatan atlet di bawah program 'Road to Tokyo' (RTT) di Bukit Jalil sehingga 30 Jun ini.

Ketua jurulatih olahraga kebangsaan, Manshahar Abd Jalil berkata beliau akan mengadakan pertemuan dengan MSN dalam masa terdekat untuk membincangkan tarikh sesuai bagi memulakan latihan.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50