Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

SINAR

Menyinari Hidupmu

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

SINAR

Menyinari Hidupmu

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50
berita sukan

Berita Terkini

← Back to list

FAM batalkan tiga kejohanan

Jun 01, 2020


FAM batalkan tiga kejohanan

Foto - Football Association of Malaysia

FAM secara rasmi mengumumkan pembatalan tiga pertandingan di bawah kelolaannya iaitu Piala Presiden, Piala Belia dan Liga Futsal Premier Malaysia musim ini akibat Covid-19.

Keputusan itu dibuat selepas melakukan kajian, penelitian dan siri perbincangan dalaman, selain memperhalusi garis panduan dan SOP serta nasihat dan pandangan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.

Katanya, FAM tidak boleh menunggu atau menangguhkan lagi keputusan ini kerana ia hanya akan menjejaskan kedudukan pemegang taruh memandangkan tiada kepastian sama ada PKPB ditamatkan 9 Jun ini atau dilanjutkan.

-----

TSG masih tunggu dan lihat

Foto - Terengganu Cycling Team

Pasukan lumba basikal bertaraf benua, Terengganu Cycling Team ambil pendekatan tunggu dan lihat mengenai situasi semasa COVID-19 sebelum mengesahkan penyertaan dalam mana-mana perlumbaan musim ini.

Ketua Pegawai Operasi, Nasiruddin Wan Idrus beritahu ARENA, buat masa ini kesemua pelumba tempatan TSG sudah memulakan latihan di dalam negeri sebagai persediaan awal.

Begitupun, situasi semasa katanya masih belum mengizinkan pasukan di ranking kedua Asia itu kembali berentap dalam perlumbaan kompetitif di luar negara.

-----

Kem latihan RTT bermula

Foto - Harian Metro

Seramai 38 individu termasuk pemain, jurulatih, pegawai perubatan dan pegawai sokongan melaporkan diri di Akademi Badminton Malaysia Bukit Kiara bagi fasa pertama kem latihan pusat program Road to Tokyo, hari ini.

Daripada jumlah itu, sembilan adalah pemain yang berada di bawah program RTT termasuk pemain badminton para manakala sembilan lagi sebagai rakan sepelatih mereka.

Kem latihan ini adalah yang pertama sejak kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan pada 18 Mac lalu yang mana semua latihan atlet negara terpaksa ditangguhkan susulan pandemik COVID-19.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Isnin - Jumaat

Pagi: 7am, 8am, 9am, 10am, Petang: 5pm, 6pm

Sabtu - Ahad

8am, 10am, 12 pm

 

Leaderboard 970x90 Leaderboard 728x90 Leaderboard 320x50